Menu
Generic filters
Exact matches only

Buddha bowl με φαγόπυρο, γλυκοπατάτα, ρεβίθια με κουρκουμά και ντρέσινγκ μουστάρδας

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 1 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 φλ. Φαγόπυρο
  • 1 Γλυκοπατάτα
  • 1 φλ. Ρεβίθια
  • 1 κ.γ Κουρκουμάς
  • 1 φλ. Ρόκα
  • 3 κ.σ Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ Ξίδι
  • 1 κ.γ Μουστάρδα με κόκκους

Εκτέλεση

Βράζουμε το φαγόπυρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα όπως είναι ολόκληρη στο γκριλ μέχρι να μαλακώσει, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια με τον κουρκουμά και αλάτι, μέχρι να γίνουν αλλά να μη λιώσουν, και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το φαγόπυρο, δίπλα του τη γλυκοπατάτα, τα ρεβίθια και στο κέντρο τη ρόκα. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό.

Bookmarks

Βράζουμε το φαγόπυρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψήνουμε τη γλυκοπατάτα όπως είναι ολόκληρη στο γκριλ μέχρι να μαλακώσει, την ξεφλουδίζουμε και την κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια με τον κουρκουμά και αλάτι, μέχρι να γίνουν αλλά να μη λιώσουν, και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το φαγόπυρο, δίπλα του τη γλυκοπατάτα, τα ρεβίθια και στο κέντρο τη ρόκα. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι με το ξίδι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό.