Overnight oats με ψητά μήλα και αχλάδια
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 καθαρισμένο μήλο
- 1 καθαρισμένο αχλάδι
- 3/4 κ.γ. κανέλα
- 3 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 60g νιφάδες βρόμης
- 1 κ.σ. σπόρους chia
- 50g αμυγδαλοβούτυρο
- 220 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το μήλο και το αχλάδι σε κυβάκια, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα, 2 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης και 1/4 κ.γ. αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μελώσουν τα φρούτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τις νιφάδες βρόμης, 1/4 κ.γ. κανέλα, τους σπόρους chia, το αμυγδαλοβούτυρο, 1 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης και το φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη.
- Σε 2 βάζα των 300-400 ml μοιράζουμε τη μισή δόση των μαγειρεμένων φρούτων, από πάνω συνεχίζουμε με το μείγμα βρόμης και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα φρούτων.
- Καλύπτουμε με καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
- Σερβίρουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.