Menu
Generic filters
Exact matches only

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 10 μερ
Difficulty Δύσκολη

Υλικά

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. ταχίνι πορτοκάλι
  • 100 γρ. σησαμέλαιο
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το σησαμέλαιο.

Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση. Για το κάθε ένα ρολό θα χρησιμοποιήσουμε τέσσερα φύλλα. Παίρνουμε το ένα φύλλο και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα του ταχινιού, από πάνω βάζουμε το δεύτερο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Στο τέταρτο φύλλο πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.

Λαδώνουμε ένα ταψί μακρόστενο και βάζουμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, να σφίξουν τα ρολά για να μπορέσουμε να τα κόψουμε. Κόβουμε τα ρολά κατά το μήκος τους και λίγο λοξά.

Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150° C για 50-60 λεπτά περίπου.

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκαλιού και τη γλυκόζη για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το πορτοκάλι, βγάζουμε τις φλογέρες απ’ τον φούρνο και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Bookmarks