Menu
Generic filters
Exact matches only

Χοιρινές μπριζόλες κόντρα, με γρήγορο στεγνό μαρινάρισμα σε κρεμμύδι και πάπρικα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 4 μπριζόλες κόντρα χοιρινές με ή χωρίς κόκαλο (η κάθε μία κομμένη σε 3 κομμάτια)
  • 8 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σ. πάπρικα πικάντικη
  • 1/2 κ. γ. καγιέν προαιρετικά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 g. γιαούρτι
  • 2 ντομάτες
  • κομμένες στα τέσσερα
  • ελαιόλαδο
  • μουστάρδα ΑΒ
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τα μπριζολάκια.
Τα τρίβουμε με αλάτι πιπέρι, καγιέν και την πάπρικα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε 3 κομμάτια τα τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη και τα κοπανάμε λίγο.
Πετάμε τη μεμβράνη και τα ρίχνουμε στην λαδόκολλα, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε με τα κομμάτια του κρέατος και τυλίγουμε σφιχτά μέσα στη λαδόκολλα.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες είτε στο ψυγείο μέχρι 12 ώρες. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα.
Δεν σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα.
Τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, αλλά να μείνουν ζουμερά.
Τα κρεμμύδια τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και τα μπριζολάκια στην ίδια πιατέλα, για να πάρουν από τη γεύση τους.
Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το γιαούρτι και τη μουστάρδα.

Συνοδευτικό
Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές με δεντρολίβανο και θυμάρι: Βάζουμε 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 2 κ.γ. δεντρολίβανο, κοπανισμένο, 1 κ.γ. θυμάρι και 50 ml ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν στους 200° C στον αέρα. Στα μισά βγάζουμε και ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μπριζολάκια.

Bookmarks

Στρώνουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τα μπριζολάκια. Τα τρίβουμε με αλάτι πιπέρι, καγιέν και την πάπρικα. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε 3 κομμάτια τα τυλίγουμε σε μια διαφανή μεμβράνη και τα κοπανάμε λίγο. Πετάμε τη μεμβράνη και τα ρίχνουμε στην λαδόκολλα, αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε με τα κομμάτια του κρέατος και τυλίγουμε σφιχτά μέσα στη λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες είτε στο ψυγείο μέχρι 12 ώρες. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα. Δεν σκουπίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα. Τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά, αλλά να μείνουν ζουμερά. Τα κρεμμύδια τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και τα μπριζολάκια στην ίδια πιατέλα, για να πάρουν από τη γεύση τους. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Συνοδευτικό Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές με δεντρολίβανο και θυμάρι: Βάζουμε 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 2 κ.γ. δεντρολίβανο, κοπανισμένο, 1 κ.γ. θυμάρι και 50 ml ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν στους 200° C στον αέρα. Στα μισά βγάζουμε και ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με τα μπριζολάκια.