Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό

Περισσότερο από 60’
4 μερ
Εύκολη

Υλικά

360 g. σπαγκέτι ολικής άλεσης
50 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου
1 κομμένη σε λεπτά φετάκια
2 φλ. ξερό κρεμμύδι
45 ml κομμένο σε ροδέλες
1 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο (ή ψιλοκομμένες φουντίτσες από ωμό μπρόκολο)
50 g. ιαπωνική σάλτσα σόγιας (ή λευκό ξηρό κρασί)
βρασμένες και στραγγισμένες φακές
καρυδόψιχα
φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
3 κ. σ. χονδροτριμμένη φέτα ή ξινοτύρι
καυτερό και γλυκό μπούκοβο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος (κρατάμε 1 1/2 φλ. από το νερό τους).
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λάχανο (ή το μπρόκολο), για 3- 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το κρασί), ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις φακές και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα δύο είδη μπούκοβου και το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.