Ομελέτα με μία φέτα κολοκύθας που περίσσεψε
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- κολοκύθα
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4-5 αβγά
- 1κ.σ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 χούφτα φέτα τριμμένη
- δυόσμος
Εκτέλεση
- Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μαζί με 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ 4-5 αβγά με 1 κ.σ. γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι και ψήνουμε.
- Όταν η ομελέτα αρχίσει να παίρνει χρώμα από κάτω, την πασπαλίζουμε με 1 χούφτα φέτα τριμμένη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι.
- Όταν πήξει κι από πάνω η ομελέτα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο δυόσμο και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.