Menu
Generic filters
Exact matches only

    Ομελέτα με μία φέτα κολοκύθας που περίσσεψε

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • κολοκύθα
    • ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 4-5 αβγά
    • 1κ.σ. γάλα
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 χούφτα φέτα τριμμένη
    • δυόσμος

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι μαζί με 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες, μέχρι να μαλακώσουν.
    • Αλατοπιπερώνουμε.
    • Χτυπάμε σε ένα μπολ 4-5 αβγά με 1 κ.σ. γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
    • Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι και ψήνουμε.
    • Όταν η ομελέτα αρχίσει να παίρνει χρώμα από κάτω, την πασπαλίζουμε με 1 χούφτα φέτα τριμμένη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι.
    • Όταν πήξει κι από πάνω η ομελέτα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο δυόσμο και φρέσκο ζυμωτό ψωμί.