Menu
Generic filters
Exact matches only

Σοκολατόπιτα με κρέμα κάστανο

Preparation 15΄ προετοιμασία | 35΄ ψήσιμο 2 ώρες & 15΄ αναμονή
Servings 10 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 45 γρ. κακάο
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κ.σ. λευκό ξίδι
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 ml ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη

Για την κρέμα & το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φυτικό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. πουρές κάστανο, χωρίς ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. φυτικό γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη
  • 4-5 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • κακάο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το κέικ. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δύο άλευρα, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  • Προσθέτουμε το ξίδι, το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με μαρίζ ή κουτάλα, ίσα ίσα μέχρι να έχουμε ενιαίο μείγμα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα 26 εκ. περασμένη με λαδόκολλα που να σηκώνεται λίγο στα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 30-35′ ή μέχρι να βυθίζουμε οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι στο κέντρο και να βγαίνει καθαρό.
  • Αφού τη βγάλουμε από τον φούρνο, μετά από 15′, ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε όλα τα υλικά σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε πολύ καλά, περνώντας κάθε τόσο τα τοιχώματα με μαρίζ και συνεχίζοντας την πολτοποίηση. Προσαρμόζουμε το σιρόπι αγαύης και το γιαούρτι μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή υφή και γλυκύτητα.
  • Απλώνουμε την κρέμα στη σοκολατόπιτα ή σερβίρουμε ξεχωριστά κάθε κομμάτι με λίγη κρέμα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο.