Κρέμα σιταριού με ξηρούς καρπούς
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι να μουλιάσει.
Την επομένη το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με ελάχιστο αλάτι και 750 ml νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το σιτάρι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι ή χαρουπόμελο ή πετιμέζι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε, σταδιακά και ανακατεύοντας, το κορν φλάουρ, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με έξτρα ξηρούς καρπούς.