Menu
Generic filters
Exact matches only

Ομελέτα λαχανικών με ψωμί πολύσπορο

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 1 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 5g γραβιέρα
  • 1 φλ. σπανάκι
  • 1 ντομάτα
  • 5 ντοματίνια
  • 1/4 φλ. πιπεριά

Διατροφικός πίνακας

Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.

394 kcal
ΠΠΑ 20%
Ενέργεια
22,6 g
ΠΠΑ 45%
Πρωτεΐνες
33,3 g
ΠΠΑ 13%
Υδατάνθρακες
7,7 g
ΠΠΑ 9%
Σάκχαρα
6,0 g
Διαιτητικές ίνες
19,2 g
ΠΠΑ 27%
Λιπαρά
5,4 g
ΠΠΑ 27%
Κορεσμένα Λιπαρά
407 mg
ΠΠΑ 17%
Νάτριο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ για 10 δευτερόλεπτα, τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι, και στριφογυρίζουμε 2-3 φορές για να καλύψουμε το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε το τυρί πάνω από τα αυγά και κλείνουμε τη φωτιά.
  • Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αφαιρούμε προσεκτικά την ομελέτα διπλώνοντας τη στη μέση.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο τις δύο φέτες πολύσπορο ψωμί και από επάνω κατά σειρά τις φέτες ντομάτας το σπανάκι και την ομελέτα.
  • Προσθέτουμε στο πιάτο περιμετρικά τα ντοματίνια και την πιπεριά.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό.
Bookmarks