Ομελέτα λαχανικών με ψωμί πολύσπορο
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
1 μερ
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί πολύσπορο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 5g γραβιέρα
- 1 φλ. σπανάκι
- 1 ντομάτα
- 5 ντοματίνια
- 1/4 φλ. πιπεριά
Διατροφικός πίνακας
Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.
394 kcal
ΠΠΑ
20%
Ενέργεια
22,6 g
ΠΠΑ
45%
Πρωτεΐνες
33,3 g
ΠΠΑ
13%
Υδατάνθρακες
7,7 g
ΠΠΑ
9%
Σάκχαρα
6,0 g
Διαιτητικές ίνες
19,2 g
ΠΠΑ
27%
Λιπαρά
5,4 g
ΠΠΑ
27%
Κορεσμένα Λιπαρά
407 mg
ΠΠΑ
17%
Νάτριο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ για 10 δευτερόλεπτα, τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι, και στριφογυρίζουμε 2-3 φορές για να καλύψουμε το τηγάνι.
- Ρίχνουμε το τυρί πάνω από τα αυγά και κλείνουμε τη φωτιά.
- Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αφαιρούμε προσεκτικά την ομελέτα διπλώνοντας τη στη μέση.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τις δύο φέτες πολύσπορο ψωμί και από επάνω κατά σειρά τις φέτες ντομάτας το σπανάκι και την ομελέτα.
- Προσθέτουμε στο πιάτο περιμετρικά τα ντοματίνια και την πιπεριά.
- Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό.