Ομελέτα λαχανικών με ψωμί πολύσπορο
Υλικά
Διατροφικός πίνακας
Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ, αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο στο τηγάνι.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ για 10 δευτερόλεπτα, τα ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι, και στριφογυρίζουμε 2-3 φορές για να καλύψουμε το τηγάνι.
- Ρίχνουμε το τυρί πάνω από τα αυγά και κλείνουμε τη φωτιά.
- Με τη βοήθεια μίας σπάτουλας, αφαιρούμε προσεκτικά την ομελέτα διπλώνοντας τη στη μέση.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο τις δύο φέτες πολύσπορο ψωμί και από επάνω κατά σειρά τις φέτες ντομάτας το σπανάκι και την ομελέτα.
- Προσθέτουμε στο πιάτο περιμετρικά τα ντοματίνια και την πιπεριά.
- Αν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη, μαϊντανό ή βασιλικό.