Κρεπολέτες με αρακά και σπανάκι

Από 30’ έως 60’
3 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

Για τις κρεπολέτες
3/4 φλ. αλεύρι ρεβιθιού
1/2 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. άμυλο αραβοσίτου
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1/4 πάπρικα «AB think bio»
αλάτι
πιπέρι
1 φλ. ρόφημα αμυγδάλου
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Για τη γέμιση
4 φλ. φύλλα σπανακιού
1/2 φλ. αρακάς
2 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 φρέσκο σκόρδο ή 2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χούφτα μυρωδικά -άνηθος, μαϊντανός κ.λπ.
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. τυρί κρέμα ή κατίκι
Για το σερβίρισμα
γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
άνηθος

Εκτέλεση

  • Γέμιση: Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και το σκόρδο και μετά από 1-2 λεπτά το σπανάκι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  • Κρεπολέτες ρεβιθιού: Χτυπάμε όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ. Μετά, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε να μαλακώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος της κρεπολέτας, περιστρέφοντας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Καπακώνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε από 1 κ.σ. τυρί κρέμα και το 1/3 από τα λαχανικά στο μισό της κρεπολέτας και διπλώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με γιαούρτι και άνηθο.

σχετικεσ συνταγεσ