Menu
Generic filters
Exact matches only

Κριθαράκι με ψιλοκομμένα λαχανικά και τόνο κονσέρβας

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 10 καλά στραγγισμένες
  • 1 ντοματίνια
  • 1 κομμένα στη μέση
  • 1 κολοκύθι
  • 1 σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 100 ml σε μικρούς κύβους
  • 1 λίτρο πιπεριά κόκκινη
  • 1 κ. γ. σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 60 ml σε μικρούς κύβους
  • σκελίδα σκόρδο
  • ψιλοκομμένη
  • κρασί λευκό
  • ζωμός λαχανικών
  • κουρκουμάς
  • φύλλο δάφνη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέσα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές να σοταριστούν, αλλά όχι πολύ για να παραμείνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι, το οποίο σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Τότε, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και πάλι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια και τον τόνο θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέσα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κολοκύθι και τις πιπεριές να σοταριστούν, αλλά όχι πολύ για να παραμείνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Ρίχνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι, το οποίο σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, τον κουρκουμά, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το ζωμό. Τότε, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και πάλι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, τα ντοματίνια και τον τόνο θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.