Menu
Generic filters
Exact matches only

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και γλυκάνισο

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 16 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ούζο
  • 1 κ. γ. πελτές ντομάτας
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
  • 200 g. φέτα σκληρή σε κυβάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια) ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ούζο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. σπόροι γλυκάνισου κοπανισμένοι σε σκόνη

Εκτέλεση

Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί.
Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε για να βραχούν καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά‘, σε θερμοκρασία δωματίου.
Σαγανάκι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους.
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Όταν το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά‘, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον πελτέ και την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει η φέτα (όχι να λιώσει) και να σωθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks

Μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι, μέχρι το μέλι να διαλυθεί. Βάζουμε τις γαρίδες μέσα στη μαρινάδα, ανακατεύουμε για να βραχούν καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά‘, σε θερμοκρασία δωματίου. Σαγανάκι: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Όταν το μείγμα πάρει βράση, σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά‘, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη φέτα και τον άνηθο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει η φέτα (όχι να λιώσει) και να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.