Menu
Generic filters
Exact matches only

Light cheesecake στο ποτήρι

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 4 μπάρες δημητριακών
  • 450 g τυρί cottage 4% λιπαρά
  • 200 g γάλα ελαφρύ 1,5% λιπαρά
  • 200 g γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 μικρές ζελατίνες
  • 80 g μέλι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 λάιμ (ξύσμα)
  • φράουλες, σε κυβάκια (για τη διακόσμηση)
  • ακτινίδιο, σε κυβάκια (για τη διακόσμηση)
  • μάνγκο, σε κυβάκια (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

Κρέμα τυριού: Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 7 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το μισό γάλα, στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε, ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά.
• Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το τυρί cottage μαζί με το υπόλοιπο κρύο γάλα, προσθέτουμε το ζεστό γάλα με τη διαλυμένη ζελατίνη, το μέλι, το γιαούρτι και τα ξύσματα λεμονιού και λάιμ. Χτυπάμε για λίγο ακόμη και τα αδειάζουμε σε κανάτα. Αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
• Ατομικά cheesecakes: Θρυμματίζουμε τις μπάρες δημητριακών και τις μοιράζουμε σε 6 ποτήρια. Από πάνω μοιράζουμε και την κρέμα τυριού και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί ακόμη καλύτερα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρούτα, με τα οποία γαρνίρουμε τα ατομικά cheesecakes.

Bookmarks