3 φλ. σάλτσα ντομάτας (για τα «λαζάνια»)
2 φλ. χειροποίητη vegan ρικότα + 2 κ.σ. για γαρνίρισμα (για τα «λαζάνια»)
4 κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε φέτες 3 χλστ. (για τα «λαζάνια»)
1 κ.σ. ελαιόλαδο (για τα «λαζάνια»)
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τα «λαζάνια»)
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τα «λαζάνια»)
1 baby σπανάκι, ψιλοκομμένο (για τα «λαζάνια»)
2 φλ. βασιλικός, ψιλοκομμένος (για τα «λαζάνια»)
1/2 φλ. μυρωδικά (άνηθος, μυρώνια, δυόσμος), ψιλοκομμένα (για τα «λαζάνια»)
3 κ.γ. μείγμα αποξηραμένων λαχανικών (για τα «λαζάνια»)
vegan παρμεζάνα, προαιρετικά (για τα «λαζάνια»)
800 g ντομάτα ψιλοκομμένη «AB think bio» (για τη σάλτσα ντομάτας)
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τη σάλτσα ντομάτας)
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4 (για τη σάλτσα ντομάτας)
2 κ.σ. πελτές ντομάτας (για τη σάλτσα ντομάτας)
2 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σάλτσα ντομάτας)
αλάτι (για τη σάλτσα ντομάτας)
πιπέρι (για τη σάλτσα ντομάτας)
βασιλικός (για τη σάλτσα ντομάτας)
2 φλ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα (μουλιασμένα αποβραδίς σε βραστό νερό), στραγγισμένα (για τη vegan ρικότα)
3/4 φλ. νερό (για τη vegan ρικότα)
1/4 φλ. vegan γιαούρτι απλό, χωρίς ζάχαρη (για τη vegan ρικότα)
1 1/2 κ.σ. λευκό ξίδι (για τη vegan ρικότα)
2 κ.σ. χυμός λεμονιού (για τη vegan ρικότα)
1 κ.γ. αλάτι (για τη vegan ρικότα)