Κερασόπιτα αφράτη

Λιγότερο από 30’
Εύκολη

Υλικά

6 κρόκοι αβγού
250g ζάχαρη
250g μαλακωμένο βούτυρο
150g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80g αποξηραμένη καρύδα
6 ασπράδια αβγών
8 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι
250g φρέσκα κεράσια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 26 εκ. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αποξηραμένη καρύδα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αβγών με το μίξερ μέχρι να φτιάξουμε σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε την επιφάνεια με 4 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι. Ψήνουμε το γλυκό για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και σκορπίζουμε τα κεράσια. Επαναφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά. Σερβίρουμε το γλυκό αλειμμένο με 4 κ.σ. ζεσταμένη μαρμελάδα κεράσι.

σχετικεσ συνταγεσ