Γιαούρτι µε granola και αρωµατισµένες φράουλες
Υλικά
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τις αρωματικές φράουλες βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή αποβραδίς στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Για να φτιάξουμε την granola βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τον κολοκυθόσπορο και το σουσάμι.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το αλάτι και το ρίχνουμε στο μπολ με τη βρόμη και τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε για 30 – 35’ ανακατεύοντας απαλά ανά δεκάλεπτο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε εκτός ψυγείου για 2 βδομάδες.
Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε το γιαούρτι της αρεσκείας μας, λίγη granola και 2-3 κουταλιές από τις αρωματισμένες φράουλες. Σερβίρουμε προαιρετικά και με φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.