Πάσχα
Κυριακάτικο τραπέζι
Καλοκαίρι
Βραδιές με φίλους
Χωρίς λακτόζη
Lacto Vegetarian
Ovo
Ovo-Lacto Vegetarian
Vegan
Νηστεία
Παραδοσιακές ιρλανδικές τηγανίτες πατάτας με σκορδάτη avocado mayo βασιλικού
Υλικά
Εκτέλεση
- Σκορδάτη avocado mayo βασιλικού: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε νερό, εάν χρειαστεί. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε, ώστε να δέσουν και να ενωθούν καλά όλες οι γεύσεις.
- Τηγανίτες: Κόβουμε τη μία πατάτα, τη βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και βράζουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, κρυώνουμε ελαφρώς, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το γάλα, τον λιναρόσπορο, τη διατροφική μαγιά και το λάδι και πολτοποιούμε καλά.
- Σε ένα μπολ τρίβουμε την άλλη πατάτα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Πιέζουμε την τριμμένη πατάτα με πετσέτα, για να αποβάλουμε το επιπλέον νερό. Ανακατεύουμε την τριμμένη πατάτα με τον πουρέ πατάτας.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμη φυτικό γάλα.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε μερικές σταγόνες λάδι και βάζουμε 2 κ.σ. από το μείγμα τηγανίτας. Πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε κάθε τηγανίτα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με τη σκορδάτη avocado mayo βασιλικού.