Νηστίσιμος χαλβάς με ταχίνι

Περισσότερο από 60’
10 μερ
Μέτρια

Υλικά

200 γρ Ζάχαρη
150 γρ Φυσικό Ταχίνι ΑΒ
50 γρ Σησαμέλαιο
200 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
700 ml Χυμός Πορτοκαλιού
100 γρ Σταφίδες
Κανέλα
Σουσάμι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μια κατσαρόλα με το ταχίνι, το σησαμέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε αυτή τη θερμοκρασία για 30 λεπτά, μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί.

Στα 25 λεπτά βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα τον χυμό, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσεκτικά γιατί θα πιτσιλίσει έντονα και θα αχνίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι το υγρό να σωθεί εντελώς και το μείγμα στην κατσαρόλα να γίνει σαν σφιχτή κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε το εσωτερικό της με σουσάμι. Αδειάζουμε εκεί τον χαλβά, ισιώνουμε την επιφάνεια και τον αφήνουμε για 1-2 ώρες, να κρυώσει.

Αναποδογυρίσουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.