Γιαουρτένιο γλυκό με τραγανό τσουρέκι

Λιγότερο από 30’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

τσουρέκι που περίσσεψε
500 g γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 πορτοκάλι, ξύσμα
1 λεμόνι, ξύσμα
4 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Παίρνουμε λίγο από το τσουρέκι που περίσσεψε και το κόβουμε σε 8 πολύ λεπτές φέτες.
  • Τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις φρυγανίζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το μέλι και τα καρύδια ή αμύγδαλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 χαμηλά ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρουμε με 2 φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού το καθένα.

σχετικεσ συνταγεσ