Menu
Generic filters
Exact matches only

Καρότα σαν καπνιστός σολομός

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 230 γρ. καρότα
  • 2 φύλλα nori
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. soy sauce
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί της αρεσκείας μας ή κρακεράκια
  • Τυρί κρέμα
  • Φρέσκο άνηθο, ψιλομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα καρότα σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα καρότα στην άκρη να κρυώσουν.

Παράλληλα, αδειάζουμε στο πολυκοπτικό το ζεστό νερό, το μηλόξυδο, τη soy sauce, την πάπρικα, το σκόρδο, τα φύλλα nori και τα πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθούν τα τελευταία. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Κατόπιν, ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φλοίδες με ένα πίλερ (αποφλοιωτής).

Έπειτα, μεταφέρουμε τα καρότα στο παραπάνω μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Τέλος, αλείφουμε τα κρακεράκια με το τυρί κρέμα, τοποθετούμε πάνω τους τα καρότα, τον άνηθο και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Ψήνουμε τα καρότα για να μαλακώσουν και μαριναριστούν πιο γρήγορα.

Bookmarks