Menu
Generic filters
Exact matches only

Μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου από Γιαννιώτικες φάρμες ΑΒ Επιλογή
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες ντομάτες ώριμες κομμένες στα 4
  • 6 κλαράκια μαντζουράνα ή θυμάρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 g κεφαλοτύρι σε κύβους
  • 0.5 λεμονόκουπα
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. σουσάμι κοπανισμένο καβουρντισμένο
  • 0.5 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. σ. μέλι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπούτια με τη λεμονόκουπα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σουσάμι, το μέλι και την πάπρικα και τρίβουμε με το μείγμα καλά τα μπουτάκια πάνω και κάτω από την πέτσα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει περίπου ακριβώς, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, και στα κενά βάζουμε τα σκόρδα.
Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τα κλαράκια μυρωδικού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα και πάνω από τα μπουτάκια.
Ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 40’ ή μέχρι να γίνουν τα μπουτάκια. Σερβίρουμε το φαγητό, αν θέλουμε, με χυμό λεμονιού και σαλάτα με χόρτα, κάππαρη, ελιές και τοματίνια.

Bookmarks

Τρίβουμε τα μπούτια με τη λεμονόκουπα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σουσάμι, το μέλι και την πάπρικα και τρίβουμε με το μείγμα καλά τα μπουτάκια πάνω και κάτω από την πέτσα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει περίπου ακριβώς, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, και στα κενά βάζουμε τα σκόρδα. Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τα κλαράκια μυρωδικού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα και πάνω από τα μπουτάκια. Ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 40’ ή μέχρι να γίνουν τα μπουτάκια. Σερβίρουμε το φαγητό, αν θέλουμε, με χυμό λεμονιού και σαλάτα με χόρτα, κάππαρη, ελιές και τοματίνια.