Menu
Generic filters
Exact matches only

Ψαρόσουπα με κρανιό

Δοκιμάστε να κάνετε τη συνταγή με Κρανιό «ΑΒ Επιλογή». Βραβεύτηκε το 2020 με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών.

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 κρανιός «ΑΒ Επιλογή» 1½ κιλό, καθαρισμένος και χωρίς κεφάλι
  • 3 ίνες κρόκος Κοζάνης
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 4 πατάτες «ΑΒ fresh to go», κομμένες στα 4
  • 4 καρότα «AB fresh to go», κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 κλωνάρια σέλινο «AB fresh to go», ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα «AB fresh to go», σε φέτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο ΠΟΠ από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • αλάτι ΑΒ
  • πιπέρι ΑΒ
Σαφράν Σκόνη 1 gr
Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
Πατάτες Χονδρές Συσκευασμένες
Καρότα Συσκευασμένα Ελληνικά 500 gr
Σέλινο Φρέσκο Καθαρισμένο 40 gr
Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές
Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο 1lt
Λεμόνια Βιολογικής Γεωργίας Συσκευασμένα Εισαγωγής
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Μείγμα Πιπεριών Μύλος 50g
Next

Εκτέλεση

• Αλατίζουμε καλά το ψάρι εσωτερικά και εξωτερικά. Βάζουμε 3 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και ρίχνουμε όλο το ψάρι. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
• Σουρώνουμε τον ζωμό για τυχόν κόκαλα και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και δίνουμε μία βράση ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό.
• Στο μεταξύ καθαρίζουμε το ψάρι από κόκαλα και πτερύγια και ρίχνουμε τα ψαχνά στη σούπα. Τη σερβίρουμε ζεστή σε πιάτα.

Bookmarks