Ψαρόσουπα με κρανιό

Δοκιμάστε να κάνετε τη συνταγή με Κρανιό «ΑΒ Επιλογή». Βραβεύτηκε το 2020 με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών.

Περισσότερο από 60’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1 κρανιός «ΑΒ Επιλογή» 1½ κιλό, καθαρισμένος και χωρίς κεφάλι
3 ίνες κρόκος Κοζάνης
1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
4 πατάτες «ΑΒ fresh to go», κομμένες στα 4
4 καρότα «AB fresh to go», κομμένα σε χοντρές ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο «AB fresh to go», ψιλοκομμένο
1 ντομάτα «AB fresh to go», σε φέτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο ΠΟΠ από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
2 λεμόνια (χυμός)
αλάτι ΑΒ
πιπέρι ΑΒ

Εκτέλεση

• Αλατίζουμε καλά το ψάρι εσωτερικά και εξωτερικά. Βάζουμε 3 λίτρα νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και ρίχνουμε όλο το ψάρι. Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Το βγάζουμε σε πιατέλα.
• Σουρώνουμε τον ζωμό για τυχόν κόκαλα και τον επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης, τα λαχανικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
• Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και δίνουμε μία βράση ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό.
• Στο μεταξύ καθαρίζουμε το ψάρι από κόκαλα και πτερύγια και ρίχνουμε τα ψαχνά στη σούπα. Τη σερβίρουμε ζεστή σε πιάτα.

σχετικεσ συνταγεσ