Ανοιξιάτικες χυλοπίτες με σπαράγγια και κρεμώδη σάλτσα λεμονιού τύπου Αlfredo

Περισσότερο από 60’
2 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

Για τη σάλτσα λεμονιού
250 g χυλοπίτες χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 kg σπαράγγια, κομμένα στα 2
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60 g μανιτάρια, σε φέτες
200 g tofu
1 φλ. ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 λεμόνι, ξύσμα
1/4 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. αλεύρι ή ρυζάλευρο, για gluten free αποτέλεσμα
2 κ.σ. μείγμα ξερών μυρωδικών π.χ. βασιλικός, μαϊντανός, δεντρολίβανο
Για γαρνίρισμα
4 λεπτές φέτες λεμονιού
1/2 λεμόνι, ξύσμα
γλυκό μπούκοβο, μαύρο πιπέρι, φρέσκος βασιλικός, vegan παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ξεπλένουμε και αφήνουμε στην άκρη, ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ.
  • Σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το tofu με το ρόφημα επιλογής μας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη κρεμμυδιού και μουστάρδας, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτουμε τα ξερά μυρωδικά, ανακατεύουμε και βράζουμε.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο ξύσμα και τις φέτες λεμονιού. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τα 2/3 των σπαραγγιών και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια, μπούκοβο, πιπέρι, βασιλικό και vegan παρμεζάνα.

σχετικεσ συνταγεσ