Μεσογειακή διατροφή
Πάσχα
Κυριακάτικο τραπέζι
Καλοκαίρι
Φαγητό στο γραφείο
Βραδιές με φίλους
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Lacto Vegetarian
Ovo
Ovo-Lacto Vegetarian
Vegan
Νηστεία
Ανοιξιάτικες χυλοπίτες με σπαράγγια και κρεμώδη σάλτσα λεμονιού τύπου Αlfredo
Υλικά
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ξεπλένουμε και αφήνουμε στην άκρη, ραντίζοντας με ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Αδειάζουμε σε μπολ.
- Σάλτσα: Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Παράλληλα, πολτοποιούμε στο μπλέντερ το tofu με το ρόφημα επιλογής μας, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη κρεμμυδιού και μουστάρδας, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι, προσθέτουμε τα ξερά μυρωδικά, ανακατεύουμε και βράζουμε.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ξύσμα και τις φέτες λεμονιού. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τα 2/3 των σπαραγγιών και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια, μπούκοβο, πιπέρι, βασιλικό και vegan παρμεζάνα.