Menu
Generic filters
Exact matches only

Tofu nuggets με ταχινοσαλάτα

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 5 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για τα tofu nuggets

  • 200 γρ. tofu, καπνιστό
  • 150 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αλεύρι σουσαμιού
  • 100 γρ. αλεύρι χαρουπιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την ταχινοσαλάτα

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 2 σκόρδο (σκελίδες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 240 ml. νερό
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τα tofu nuggets: Αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι σουσαμιού μαζί με το αλεύρι χαρουπιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου.

Στη συνέχεια, κόβουμε το tofu σε κομμάτια της αρεσκείας μας και τα πανάρουμε περνώντας τα πρώτα από το μπολ με το γάλα και έπειτα από το μείγμα με τα αλεύρια.

Κατόπιν, τοποθετούμε τα παναρισμένα tofu σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στο grill για 20-25 λεπτά.

Εκτέλεση για την ταχινοσαλάτα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.

Αδειάζουμε την ταχινοσαλάτα σε 1 βαζάκι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και κρεμμύδι.

Τέλος, σερβίρουμε τα tofu nuggets με την ταχινοσαλάτα στο πλάι.

#tsoulotip: Αν θέλουμε να βγει πιο αραιή η ταχινοσαλάτα, προσθέτουμε λίγο νερό.

Bookmarks