Menu
Generic filters
Exact matches only

Μάτια από τρουφάκια

#tsoulotip: Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτα πριν βουτήξουμε μέσα τα μπαλάκια για να μην σπάσουν.

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. φυστικοβούτυρο, απαλό
  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 εκχύλισμα βανίλιας
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • μαύρη ζαχαρόπαστα
  • λευκή ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα, πλάθουμε το παραπάνω μείγμα σε μπαλάκια των 45-50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Παράλληλα, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί, αδειάζουμε μέσα λίγο από το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Ύστερα, βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα μπαλάκια, τα αφαιρούμε με προσοχή με ένα πιρούνι, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφήνουμε τη σοκολάτα να σφίξει.

Μόλις σφίξει η σοκολάτα, διακοσμούμε με τις ζαχαρόπαστες και σερβίρουμε.

Bookmarks