πισω στισ συνταγεσ

Μάτια από τρουφάκια

#tsoulotip: Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτα πριν βουτήξουμε μέσα τα μπαλάκια για να μην σπάσουν.

Λιγότερο από 30’
·
8 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

300 γρ.
λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
200 γρ.
ζάχαρη άχνη
125 γρ.
φυστικοβούτυρο, απαλό
60 γρ.
βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1
εκχύλισμα βανίλιας
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
μαύρη ζαχαρόπαστα
λευκή ζαχαρόπαστα

εκτελεση

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα, πλάθουμε το παραπάνω μείγμα σε μπαλάκια των 45-50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Παράλληλα, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί, αδειάζουμε μέσα λίγο από το πράσινο χρώμα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Ύστερα, βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα μπαλάκια, τα αφαιρούμε με προσοχή με ένα πιρούνι, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφήνουμε τη σοκολάτα να σφίξει.

Μόλις σφίξει η σοκολάτα, διακοσμούμε με τις ζαχαρόπαστες και σερβίρουμε.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.