Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαρδέλες μπουρδέτο

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση, στρώνουμε σε σειρά τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Bookmarks

“ Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση, στρώνουμε σε σειρά τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.     “