Menu
Generic filters
Exact matches only

Πατάτες στο φούρνο με εσπεριδοειδή, πάπρικα και μυρωδικά

Preparation 30΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings 4 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 250 ml ζωμός λαχανικών ή κότας
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. φύλλο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1 κ.γ. πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό
  • 80 g παρμεζάνα, τριμμένη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια. Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι
    σε μονή στρώση.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το σκόρδο και τον ζωμό και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C πάνω κάτω για 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15′ μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Bookmarks