Σαρδέλες μπουρδέτο

Από 30’ έως 60’
4 μερ
Μέτρια

Υλικά

1 κιλό σαρδέλες
3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε μπαστουνάκια
3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
500γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδου
1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
150 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση, στρώνουμε σε σειρά τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.