Menu
Generic filters
Exact matches only

Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 5 κ.σ. ξινόκρεμα με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ντρέσινγκ)
  • 3 κ.σ. ξίδι από μηλίτη
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3/4 κ.γ. ξηρή σκόνη μουστάρδας
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 450 g γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες από κελύφη
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο (για τις γαρίδες και το καλαμπόκι)
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 καλαμπόκια
  • 4 φλ. μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τοματίνια χρωματιστά ψιλοκομμένα
  • 1/2 μαραθόριζα σε φέτες
  • 1 αβοκάντο σε κύβους
  • 2 φέτες τραγανό μπέικον σε κομμάτια

Εκτέλεση

Ντρέσινγκ:
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο ντρέσινγκ και το αφήνουμε στην άκρη.
Γαρίδες + καλαμπόκι:
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180°C.
Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι, και το κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τα καλαμπόκια και τα ψήνουμε για περίπου 10′, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Βγάζουμε τα καλαμπόκια απ’ τον φούρνο και βάζουμε το ταψάκι με τις γαρίδες. Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα τους σπόρους και τους βάζουμε σε μπολ. Ψήνουμε τις γαρίδες για 3-5’ συνολικά, γυρίζοντάς τες μία φορά ενδιάμεσα. Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε τα κεφάλια απ’ τις γαρίδες και τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
Σαλάτα: Βάζουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα τοματίνια, τη μαραθόριζα, το αβοκάντο και από πάνω το μπέικον. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Bookmarks

Ντρέσινγκ: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο ντρέσινγκ και το αφήνουμε στην άκρη. Γαρίδες + καλαμπόκι: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180°C. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι, και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τα καλαμπόκια και τα ψήνουμε για περίπου 10', γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Βγάζουμε τα καλαμπόκια απ’ τον φούρνο και βάζουμε το ταψάκι με τις γαρίδες. Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα τους σπόρους και τους βάζουμε σε μπολ. Ψήνουμε τις γαρίδες για 3-5’ συνολικά, γυρίζοντάς τες μία φορά ενδιάμεσα. Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε τα κεφάλια απ’ τις γαρίδες και τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς. Σαλάτα: Βάζουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα τοματίνια, τη μαραθόριζα, το αβοκάντο και από πάνω το μπέικον. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.