Φυσικό αναψυκτικό με πεπόνι, λάιμ & μέλι

10΄ προετοιμασία τουλάχιστον 1 ώρα αναμονή
2 λίτρα
Εύκολη

Υλικά

10 φλ. πεπόνι, κομμένο σε κομμάτια
7 εκ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3 φλ. νερό (μπορεί να είναι και ανθρακούχο, για πιο sparkling εκδοχή)
3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 3 κ.σ. μέλι ή σιρόπι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το πεπόνι με το τζίντζερ, μέχρι να γίνει πουρές. Σουρώνουμε μέχρι να μείνουν περίπου 4½ φλ. στραγγισμένος χυμός. Βάζουμε την πούλπα που απέμεινε σε θήκες για παγάκια και καταψύχουμε για επόμενες χρήσεις σε χυμούς ή κοκτέιλ.
  • Ρίχνουμε τον χυμό πεπονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Γλυκαίνουμε το αναψυκτικό μας με ζάχαρη ή μέλι ή αγαύη, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Κρατάμε παγωμένο στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο και αποθηκεύουμε σε ένα θερμός.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ