Vegan παγωτό φιστίκι με αβοκάντο και χουρμάδες

Περισσότερο από 60’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

2½ φλ. non-dairy γάλα (από κάσιους, αμύγδαλα κ.ά.)
2 ώριμα αβοκάντο
1½ φλ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς τα κελύφη τους
1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου, προαιρετικά
1/8 κ.γ. σπιρουλίνα ή matcha tea (για χρώμα), προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε το γάλα, το αβοκάντο, το 1 φλ. από τα φιστίκια Αιγίνης, τους χουρμάδες και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τη σπιρουλίνα ή το matcha σιγά σιγά, για να πάρουμε ένα όμορφο, πράσινο χρώμα, προσέχοντας μην προσθέσουμε πολύ, αλλιώς θα επηρεάσει τη γεύση.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο που σφραγίζει καλά, ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και καταψύχουμε όλη τη νύχτα.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε να ξεπαγώσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο. Αν το θέλουμε πολύ κρεμώδες, κόβουμε σε κομμάτια και μπλεντάρουμε ξανά.
  • Σερβίρουμε σε μπολ ή χωνάκια, γαρνίροντας προαιρετικά με λίγο φιστίκι Αιγίνης.

σχετικεσ συνταγεσ