Menu
Generic filters
Exact matches only

Πένες Αραμπιάτα

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 350 g. Penne Rigate Cucina Bella
  • 6 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκες καυτερές πιπερίτσες της αρεσκείας μας ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)
  • 1/2 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 600 g. φρέσκες τομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια (ή ίση ποσότητα κονκασέ)
  • “φλούδες” παρμεζάνα για το σερβίρισμα (τις κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις Penne Rigate Cucina Bella σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες, το μαϊντανό και το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει.
Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελάχιστο αλλά αρωματισμένο ελαιόλαδο τις τομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε ξανά στο σκεύος τα υλικά που αφήσαμε κατά μέρος (σκόρδο, πιπερίτσες και μαϊντανό), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε, μοιράζοντας σε κάθε μερίδα “φλούδες” παρμεζάνας.

Bookmarks

Βράζουμε τις Penne Rigate Cucina Bella σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες, το μαϊντανό και το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει. Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελάχιστο αλλά αρωματισμένο ελαιόλαδο τις τομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ξανά στο σκεύος τα υλικά που αφήσαμε κατά μέρος (σκόρδο, πιπερίτσες και μαϊντανό), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε, μοιράζοντας σε κάθε μερίδα “φλούδες” παρμεζάνας.