Buddha bowl με noodles, μανιτάρια και αβγό

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

160 γρ. noodles ρυζιού 
160 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4 
80 γρ. καρότο, τριμμένο 
1/4 κόκκινο λάχανο, λεπτοκομμένο 
2 αβγό (medium), βρασμένο για 6 λεπτά 
1 λ. βραστό νερό 
3 κ.σ. κολοκυθόσποροι 
1/4 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο 
ελαιόλαδο 
Για το dressing
60 γρ. μέλι 
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
4 κ.σ. ξύδι, από λευκό κρασί 
4 κ.γ. soy sauce
αλάτι
πιπέρ

Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα noodles, το βραστό νερό, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 4 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε τα noodles και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα άλλο μπολ το ξύδι, τη soy sauce, το μέλι, το φρέσκο τζίντζερ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα noodles στο παραπάνω μπολ και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδια, μέχρι να πάει το dressing παντού.

Τέλος, μεταφέρουμε τα noodles στα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε, τοποθετούμε από πάνω τους τα μανιτάρια, το αβγό, το καρότο, το κόκκινο λάχανο, τους κολοκυθόσπορους, λίγο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Πρέπει να είμαστε ακριβείς με το χρόνο που βράζουμε τα noodles για να μη λιώσουν.

Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ