Menu
Generic filters
Exact matches only

Overnight oats με ψητά μήλα και αχλάδια

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 καθαρισμένο μήλο
  • 1 καθαρισμένο αχλάδι
  • 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 60g νιφάδες βρόμης
  • 1 κ.σ. σπόρους chia
  • 50g αμυγδαλοβούτυρο
  • 220 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μήλο και το αχλάδι σε κυβάκια, τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα, 2 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης και 1/4 κ.γ. αλάτι και ζεσταίνουμε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μελώσουν τα φρούτα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε απαλά τις νιφάδες βρόμης, 1/4 κ.γ. κανέλα, τους σπόρους chia, το αμυγδαλοβούτυρο, 1 κ.σ. σιρόπι maple ή αγαύης και το φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη.
  • Σε 2 βάζα των 300-400 ml μοιράζουμε τη μισή δόση των μαγειρεμένων φρούτων, από πάνω συνεχίζουμε με το μείγμα βρόμης και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα φρούτων.
  • Καλύπτουμε με καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
  • Σερβίρουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Bookmarks