Menu
Generic filters
Exact matches only

Μπρουσκέτες από μπαγιάτικο ψωμί με πράσινο χούμους από ροβίτσα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 πιάτο σούπα ροβίτσα που περίσσεψε
  • 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • 1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί που έχει περισσέψει
  • λίγη φέτα, τρίμμα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά από τα υγρά της τη σούπα ροβίτσας που μας περίσσεψε και τη ρίχνουμε σε μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τη σάρκα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να φτιάξουμε έναν ομοιογενή πολτό.
  • Φρυγανίζουμε τις φέτες από ψωμί και τις αλείφουμε με μια γερή στρώση από το χούμους που φτιάξαμε.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζουμε με σταγόνες από ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Bookmarks