Δροσερή σαλάτα με ψητά φρούτα του καλοκαιριού
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 ροδάκινα, σε χοντρές φέτες
- 10 κεράσια, ξεκουκουτσιασμένα και κομμένα στη μέση
- 6 μούσμουλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1/2 άισμπεργκ, χοντροκομμένο
- 100g φύλλα ρόκας
- 1/4 ματσάκι κόλιανδρος
- 50g ξηροί καρποί, χοντροσπασμένοι
- 1/2 ροδάκινο
- 4 κεράσια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα φρούτα της σαλάτας και του dressing (ροδάκινο, κεράσια), αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακινώντας συχνά το τηγάνι.
- Dressing: Σε ένα μούλτι βάζουμε το ψημένο ροδάκινο και τα ψητά κεράσια, το ελαιόλαδο, τη σόγια και τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το dressing στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το άισμπεργκ, τη ρόκα και τη μισή ποσότητα από το dressing και ανακατεύουμε, να καλυφθούν όλα καλά.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μείγμα με τη σαλάτα, τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα φρούτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και τελειώνουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και το φιστίκι Αιγίνης.