Menu
Generic filters
Exact matches only

Δροσερή σαλάτα με ψητά φρούτα του καλοκαιριού

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 ροδάκινα, σε χοντρές φέτες
  • 10 κεράσια, ξεκουκουτσιασμένα και κομμένα στη μέση
  • 6 μούσμουλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/2 άισμπεργκ, χοντροκομμένο
  • 100g φύλλα ρόκας
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρος
  • 50g ξηροί καρποί, χοντροσπασμένοι
  • 1/2 ροδάκινο
  • 4 κεράσια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα φρούτα της σαλάτας και του dressing (ροδάκινο, κεράσια), αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακινώντας συχνά το τηγάνι.
  • Dressing: Σε ένα μούλτι βάζουμε το ψημένο ροδάκινο και τα ψητά κεράσια, το ελαιόλαδο, τη σόγια και τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό. Δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το dressing στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το άισμπεργκ, τη ρόκα και τη μισή ποσότητα από το dressing και ανακατεύουμε, να καλυφθούν όλα καλά.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα ή σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το μείγμα με τη σαλάτα, τοποθετούμε από πάνω τα ψημένα φρούτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing και τελειώνουμε με τα φύλλα κόλιανδρου και το φιστίκι Αιγίνης.
Bookmarks