Υλικά

500 g κολοκυθάκια μικρά πλυμένα και κομμένα στα 4, σε μπαστουνάκια στενόμακρα
600 g μελιτζάνες τσακώνικες σε μικρά κομμάτια ξεπικρισμένες (αλατισμένες στο σουρωτήρι για 30 λεπτά )
600 g γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
500 g διάφορες πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
6 κλαράκια θυμάρι
1 κ. σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα σχετικά μεγάλο ταψί και μετά στρώνουμε τα λαχανικά, ώστε να μισοκαλύπτει σχετικά το ένα το άλλο.
Ψήνουμε στους 170°C για 30’, βγάζουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά για να μην τα λιώσουμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και να μελώσουν, για περίπου 30-40’ ακόμα.
Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό για 5-10’ να πέσει ο βρασμός και σερβίρουμε συνοδεύοντας με χυμό λεμονιού, ταραμοσαλάτα ή/και ντοματοσαλάτα με κρεμμύδι και βασιλικό, και χωριάτικο ζυμωτό ψωμί.

ΤΙΠ: Το μυστικό είναι στο κόψιμο, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Φροντίζουμε λοιπόν τα λαχανικά να έχουν το ίδιο πάχος είτε είναι κομμένα σε μακρόστενα κομμάτια είτε σε κύβους.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.