Menu
Generic filters
Exact matches only

Καστανόσουπα βελουτέ

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γλυκάνισο, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1/2 λίτρο ζεστό ζωμό κότας
  • 40 ml κονιάκ (Για την κρούστα)
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κάστανα, βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μια σχετικά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρουμε τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε εκεί.

Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, γλυκάνισο, κανέλα).

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

Bookmarks

“ – Σε μια σχετικά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. – Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα. – Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρουμε τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε εκεί. – Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, γλυκάνισο, κανέλα).