Clean Eating Monkey Bread με άρωμα κανέλας

Λιγότερο από 30’
9 μερ
Εύκολη

Υλικά

2 φλ. αλεύρι βρόμης (βρόμη αλεσμένη)
3/4 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (αμύγδαλα αλεσμένα)
1/2 φλ. στέβια ή μέλι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. πουρές μήλων (μήλα αλεσμένα στο multi με λίγο νερό και χυμό λεμονιού)
1 αβγό
1/4 φλ. στέβια ή μέλι (για την επικάλυψη)
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
1/2 φλ. χυμός μήλου BIONA

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C. Παίρνουμε ένα ταψάκι με 9 θήκες για muffins και λαδώνουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά για το ψωμί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα υγρά συστατικά στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη εύπλαστη ζύμη. Εάν η ζύμη είναι κολλώδης, είτε τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 15 λεπτά είτε προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι βρόμης. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ώστε να χωράνε τρία σε κάθε θήκη του ταψιού μας (συνολικά 27 μπαλάκια). Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε τις θήκες.
  • Επικάλυψη: Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ τα υλικά, κρατάμε 1/4 από το μείγμα για μετά το ψήσιμο και το υπόλοιπο το μοιράζουμε πάνω σε κάθε ψωμάκι.
  • Ψήνουμε τα ψωμάκια για 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη επικάλυψη και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε από τις θήκες.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ