Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια σχετικά μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το πράσο, το καρότο και το σέλερι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ απευθείας στην κατσαρόλα ή μεταφέρουμε τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε εκεί.
Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά (κόλιανδρο, γλυκάνισο, κανέλα).
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε πιάτο.