Menu
Generic filters
Exact matches only

Γεμιστά με κινόα, λαχανικά και δυόσμο

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 4 στρογγυλά κολοκύθια
  • 4 μέτριες πιπεριές
  • 180g κινόα
  • 450ml ζωμός λαχανικών
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα μέτρια, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή ΑΒ
  • 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200g τυρί κατσικίσιο σε άλμη «AB think bio»
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ΑΒ
  • αλάτι
  • πιπέρι
Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές
Κολοκύθια Στρογγυλά Συσκευασμένα Ελληνικά
Πιπεριές Πράσινες Ξανθές Συσκευασμένες Ελληνικές
Κινόα Βιολογική 500gr
Φρέσκος Ζωμός Λαχανικών Σπιτικός 112 gr
Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
Κρεμμυδάκια Χλωρά 140g
Καρότα Συσκευασμένα Ελληνικά 500 gr
Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
Τοματοπολτός Διπλής Συμπύκνωσης 410 gr
Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη 500gr
Δυόσμος Σκαφάκι 25 gr
Μαϊντανός Καθαρισμένος Φρέσκος 40 gr
Τυρί Κατσικίσιο Κισσάβου Σε Άλμη 400gr
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Next

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε μία φέτα από την πλευρά του κοτσανιού καπάκια, τα αφήνουμε κατά μέρος και αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες. Κόβουμε από την επάνω πλευρά στις ντομάτες και στα κολοκυθάκια μια λεπτή φέτα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια και την κρατάμε σε ένα μπολ. Τη σάρκα από τις ντομάτες τη λιώνουμε με πιρούνι και την κρατάμε επίσης σε ένα μπολ.
• Πλένουμε με κρύο νερό την κινόα, τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό λαχανικών. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κινόα να απορροφήσει τον ζωμό.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη σάρκα από τα κολοκύθια, τα καρότα και το σκόρδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες (όχι τη σάρκα που αφαιρέσαμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κινόα, 100 γρ. από το τυρί, θρυμματισμένο, την πάπρικα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
• Μοιράζουμε το μείγμα στα λαχανικά, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τις λιωμένες ντομάτες που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
• Ψήνουμε το φαγητό περίπου για 30 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Bookmarks