Menu
Generic filters
Exact matches only

Φασολάκια σαλάτα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 450 g φασολάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml soy sauce ανακατεμένη με 5 ml μέλι
  • 80 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασολάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 5’ και τα σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σκόρδα, να βγάλουν το άρωμά τους, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 4-5’.
Προσθέτουμε τη soy sauce και ανακατεύουμε σε λίγο δυνατότερη φωτιά για 1-2’.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγη από τη σουσαμένια σάλτσα, έξτρα λάιμ ή λεμόνι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

Για το σερβίρισμα
Έτοιμα νάτσος και τορτίγιες ολικής (πασπαλισμένες με πάπρικα και ψημένες για 15΄ στους 160° C).

Bookmarks

Βράζουμε τα φασολάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 5’ και τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σκόρδα, να βγάλουν το άρωμά τους, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα φασολάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά για 4-5’. Προσθέτουμε τη soy sauce και ανακατεύουμε σε λίγο δυνατότερη φωτιά για 1-2’. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με λίγη από τη σουσαμένια σάλτσα, έξτρα λάιμ ή λεμόνι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Για το σερβίρισμα Έτοιμα νάτσος και τορτίγιες ολικής (πασπαλισμένες με πάπρικα και ψημένες για 15΄ στους 160° C).