Menu
Generic filters
Exact matches only

Κοκκινιστές φακές φούρνου με πλιγούρι και σπανάκι

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 5 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κ.γ καυτερό μπούκοβο
  • 1 κ.σ. τοματοπελτές
  • 800g ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
  • 500 ml νερό ή ζωμός λαχανικών
  • 500g σπανάκι
  • 150g κόκκινες φακές
  • 150g πλιγούρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ξύνοντας παράλληλα τον πάτο της κατσαρόλας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό και μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις φακές, το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Bookmarks