Κοκκινιστές φακές φούρνου με πλιγούρι και σπανάκι
Preparation
Από 30’ έως 60’
Servings
5 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κ.γ καυτερό μπούκοβο
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 800g ντομάτα ψιλοκομμένη (κονκασέ)
- 500 ml νερό ή ζωμός λαχανικών
- 500g σπανάκι
- 150g κόκκινες φακές
- 150g πλιγούρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ξύνοντας παράλληλα τον πάτο της κατσαρόλας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το νερό και μόλις πάρει μία βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τις φακές, το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να καθίσει για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.