Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια πλυμένα κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
 - 1 μέτριο αβοκάντο καθαρισμένο σε μικρούς κύβους
 - 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα πολύ ψιλοκομμένη
 - 400 γρ. βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα βλίτα ή άλλα) στραγγισμένα
 - 7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
 - 3 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
 - 40 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
 - 90 ml ελαιόλαδο
 - 50 ml χυμός λάιμ
 - 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
 - 1 κ. σ. μέλι (ή καστανή ζάχαρη)
 - 2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
 - 1 κ. σ. σουσάμι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά
 - φέτες λάιμ ή λεμονιού για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα σε ένα μπολάκι.
Σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ ή λεμονιού.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια καπνιστά ή φρέσκα ψάρια.