Χόρτα βραστά με ωμά κολοκυθάκια, αβοκάντο και τζίντζερ

Από 30’ έως 60’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

4 κολοκυθάκια πλυμένα κομμένα σε πολύ λεπτές «φλούδες» με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες
1 μέτριο αβοκάντο καθαρισμένο σε μικρούς κύβους
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα πολύ ψιλοκομμένη
400 γρ. βρασμένα χόρτα εποχής (αλμύρα βλίτα ή άλλα) στραγγισμένα
7 κλωνάρια φρέσκος κόλιανδρος (τα φύλλα)
3 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
40 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
90 ml ελαιόλαδο
50 ml χυμός λάιμ
1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
1 κ. σ. μέλι (ή καστανή ζάχαρη)
2 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κ. σ. σουσάμι καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει απαλά
φέτες λάιμ ή λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα σε ένα μπολάκι.

Σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε με τις φέτες λάιμ ή λεμονιού.

ΜΥΣΤΙΚΟ: Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια καπνιστά ή φρέσκα ψάρια.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.