Menu
Generic filters
Exact matches only

Chia seed puddings

Preparation 60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 φλ. ρόφημα αμυγδάλου (ή κάσιους ή γάλα καρύδας)
  • 4 κ.σ. σπόροι chia
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γ. κακάο (για τη σοκολατένια εκδοχή)
  • φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, βούτυρο ξηρών καρπών, πετιμέζι, χαρουπόμελο, καρύδα

Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε τους σπόρους chia, το γάλα (μαζί με το κακάο αν φτιάχνουμε τη σοκολατένια εκδοχή) το εκχύλισμα βανίλια και το σιρόπι αγαύης σε ένα μπολ ή βάζο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε ξανά όταν οι σπόροι αρχίσουν να πήζουν.
  • Σκεπάζουμε το μπολ ή το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει αποβραδίς, οπότε η πουτίγκα μας θα είναι έτοιμη το πρωί.
  • Ανακατεύουμε ξανά την πουτίγκα chia πριν τη σερβίρουμε και προσθέτουμε τα αγαπημένα μας φρούτα, ξηρούς καρπούς, βούτυρα ξηρών καρπών, πετιμέζι, χαρουπόμελο, καρύδα ή ό,τι άλλο υπαγορεύσουν η φαντασία ή/και οι προτιμήσεις μας!
Bookmarks