Chia seed puddings
Preparation
60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. ρόφημα αμυγδάλου (ή κάσιους ή γάλα καρύδας)
- 4 κ.σ. σπόροι chia
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. κακάο (για τη σοκολατένια εκδοχή)
- φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους, βούτυρο ξηρών καρπών, πετιμέζι, χαρουπόμελο, καρύδα
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε τους σπόρους chia, το γάλα (μαζί με το κακάο αν φτιάχνουμε τη σοκολατένια εκδοχή) το εκχύλισμα βανίλια και το σιρόπι αγαύης σε ένα μπολ ή βάζο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε ξανά όταν οι σπόροι αρχίσουν να πήζουν.
- Σκεπάζουμε το μπολ ή το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει αποβραδίς, οπότε η πουτίγκα μας θα είναι έτοιμη το πρωί.
- Ανακατεύουμε ξανά την πουτίγκα chia πριν τη σερβίρουμε και προσθέτουμε τα αγαπημένα μας φρούτα, ξηρούς καρπούς, βούτυρα ξηρών καρπών, πετιμέζι, χαρουπόμελο, καρύδα ή ό,τι άλλο υπαγορεύσουν η φαντασία ή/και οι προτιμήσεις μας!