Μηλοπιτάκια με ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

60΄ προετοιμασία και εκτέλεση
10 μερίδες
Μέτρια

Υλικά

Για τη ζύμη
500 g φαρίνα βρόμης
3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας (για τη ζύμη)
1/2 φλ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο λείο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης (για τη ζύμη)
1 φλ. χυμός πορτοκαλιού (για τη ζύμη)
1 πορτοκάλι, το ξύσμα
1 λεμόνι, το ξύσμα
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
Για τη γέμιση
5 μήλο, τριμμένο
1 φλ. σταφίδα ξανθιά
4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 φλ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε το ταχίνι ή το φιστικοβούτυρο με τον πορτοκαλοχυμό, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κανέλα, τα ξύσματα και σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε το μείγμα καλά.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αβγού και τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα.
  • Στο μέσο του κάθε δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

σχετικεσ συνταγεσ