Τάρτα με την υπόλοιπη κρεμώδη σούπα από σπαράγγια – αρακά και κατίκι Δομοκού

Περισσότερο από 60’
8 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

300 ml κρεμώδη σούπα από σπαράγγια και αρακά που περίσσεψε
2 αβγά
150 g κατίκι Δομοκού
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο + έξτρα άνηθο για το σερβίρισμα
πιπέρι
1 φύλλο ζύμης κουρού
1 φλ. αρακάς κατεψυγμένος
1 καρότο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Αναμειγνύουμε μέσα σε ένα μπολ την κρεμώδη σούπα από σπαράγγια και αρακά που μας περίσσεψε με τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα, το κατίκι Δομοκού, τον άνηθο ψιλοκομμένο και πιπέρι.
  • Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. με το φύλλο ζύμης κουρού καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του.
  • Το τρυπάμε παντού με πιρούνι και γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα της σούπας.
  • Σκορπίζουμε από πάνω ομοιόμορφα τον αρακά και το καρότο, σε ροδέλες, που έχουμε ζεματίσει από πριν σε αλατισμένο νερό.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση της τάρτας.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.

σχετικεσ συνταγεσ